Een aanbouw aan de zijkant van je huis maken.

Meer ruimte creëren in je huis, kan ook heel goed aan de zijkant van je huis. Veelal kan dit ook zonder vergunning. Heb je dus een hoekwoning, twee onder 1 kap of vrijstaande woning, dan heb je dus veel meer mogelijkheden voor het plaatsen van een prefab aanbouw.

Hoe groot mag een aanbouw aan de zijkant van je huis worden?

Een prefab aanbouw aan de zijkant van je huis, mag in veel gevallen best groot worden. Er wordt met name gekeken naar waar je kavelgrens ligt en waar deze aan grenst. In sommige gevallen moet je bijvoorbeeld een meter van de erfgrens afblijven. Ook kan het voorkomen dat je erf grenst aan openbaar gebied en dan is een vergunningsaanvraag altijd nodig. Ook hebben veel gemeenten de voorwaarde, dat een prefab aanbouw aan de zijkant van je huis, minimaal 1 meter achter de voorgevel gebouwd mag worden. Dit is op zich prima, want heb je een woning van 9 meter diep, dan mag je aanbouw dus alsnog 8 meter diep worden.  Bekijk alle mogelijkheden voor jouw huis op Ruimtelijkeplannen.nl. Wij helpen je hier uiteraard ook graag bij.

Een aanbouw aan de zijkant van je huis plaatsen
L vormige aanbouw aan de achterzijde en zijkant van het huis

Mogelijkheden voor een aanbouw aan de zijkant van je huis

Wij bieden je volop mogelijkheden om je woning uit te breiden aan de zijkant van je huis. Of je nu kiest voor een woonkamer aanbouw van bijvoorbeeld 4.00 x 2.00 meter of een grote keuken aanbouw van 6.00 x 4.00 meter. Wij maken jouw aanbouw op maat, en precies volgens jouw wensen. We werken dus niet met standaard maten, materialen en kleuren. Elke aanbouw is maatwerk.

Elke afmeting is mogelijk en ook in materialen bieden we je een ruime keuze. Zo kun je kiezen voor gevelbekleding van steen, massief hout, kunststof of composiet. Hierdoor heb je keuze uit duizenden verschillende structuren en kleuren. De kozijnen leveren we in massief hout, kunststof of aluminium. Vaak hangt deze keuze af van de bestaande kozijnen. Ook zijn er keuzes die u maakt, waardoor een kozijn type afvalt. Een voorbeeld hiervan is een Harmonica schuifpui. Deze is bij ons alleen leverbaar in het aluminium. En of je nu ramen, deuren, schuifpuien of openslaande deuren kiest, alles is maatwerk en wordt voor jou op maat gemaakt.

prefab aanbouw zijkant huisHet dak van je prefab aanbouw aan de zijkant van je huis, is bij ons van Bitumen of van EPDM. Een plat dak is hiermee goed en efficiënt afgewerkt en kan tientallen jaren mee. Ook is het mogelijk om een lessenaar dak of zadeldak te nemen met dakpannen of dakpanplaten.

De kosten van een aanbouw aan de zijkant van je huis

Dee kosten voor een aanbouw verschillen enorm en zijn afhankelijk van de maatvoering en de keuzes die u maakt. Het is dus verstandig om altijd een vrijblijvende offerte aan te vragen. We maken dan een goede prijsindicatie voor u en een 3D schets van de gewenste aanbouw. U krijgt dan een goed beeld van de mogelijkheden en de vormgeving.

Als u zicht nog oriënteert op een aanbouw aan de zijkant van uw huis, dan zijn prijsindicaties wellicht een uitkomst. We hebben hieronder de kosten berekend van verschillende prefab aanbouwen op basis van gemiddelde maten en materiaalkeuzes.

  1. Aanbouw van 4.00 x 3.00 aan de zijkant van je huis, inclusief achterdeur en dubbel raam. Euro 35.000 tot 38.000.
  2. Keuken aanbouw aan de zijkant. Afmeting 6.00 x 4.00 meter. Incl openslaande deuren. Euro 62.000 tot 67.000.
  3. Aanbouw van 6.00 x 3.00 meter met kantoor en bijkeuken. Euro 47.000 tot 52.000.
  4. Zijkant uitbouw van 5.00 x 2.50 meter als woonkamer uitbreiding. Euro 32.000 tot 37.000.

Let op, deze prijzen zijn all-in! Dus Inclusief  btw, fundatie, vervoer, kraankosten en plaatsing! (elders komen deze kosten er vaak nog bij!)

 

Wil je weten wat jouw maatwerk aanbouw kost? Mail ons enkele foto's van de bestaande situatie en omschrijf je wensen. We maken dan graag een voorstel voor je. We komen ook graag bij je langs om de mogelijkheden te bespreken en de technische zaken te beoordelen.

Neem contact met ons op.

van hout prefab logo

Scroll naar boven