De aanbouw kosten voor een prefab aanbouw per m2

Benieuwd naar de aanbouw kosten per m2 voor een prefab aanbouw? In dit artikel tonen we je de gemiddelde prijzen van verschillende prefab aanbouwen. De prijzen zijn variabel omdat het altijd maatwerk betreft en de prijs dus afhankelijk is van vele keuze's en details. De prijzen geven u echter wel een prima indruk van wat u kunt verwachten qua prijsniveau per m2.

De aanbouw kosten per m2 voor een prefab aanbouw, van klein naar groot.

Elke prefab aanbouw is anders, en dus kost een maatwerk prefab aanbouw ook nooit hetzelfde. Toch is het prettig om van tevoren een goede indicatie te hebben van wat een prefab aanbouw zal gaan kosten. We geven u onderstaand een overzicht van de gemiddelde prijzen per m2 anno 2024.

Let op, wij werken met all-in prijzen! Onze m2 prijzen zijn inclusief BTW, afwerking, fundatie, vervoer en plaatsing!

 1. Bij een prefab aanbouw tot 10 m2 zal de m2 prijs variëren tussen de € 3200,- en € 3800,- per m2.  Hoe kleiner de aanbouw, hoe hoger de m2 prijs. dit heeft te maken met dat de totale kosten worden verdeeld over minder m2.
 2. Bij een aanbouw van 15m2 zullen de aanbouw kosten variëren tussen de € 2500 en € 3200 per m2. 
 3. De prijs daalt bij een 20m2 aanbouw naar € 2200 tot € 2800 per m2.
 4. Grotere aanbouwen van 25 tot 50 m2 zijn uiteraard ook mogelijk. De aanbouw kosten van een grotere aanbouw liggen tussen de € 1800 en € 2400 per m2.

De basis is dus... Hoe groter de aanbouw hoe lager de prijs. Uiteraard is elke aanbouw anders. De aanbouw kosten worden bepaald door formaat en uitvoering. Een aanbouw met badkamer is bijvoorbeeld prijzig omdat er veel leidingwerk en sanitair wordt toegevoegd. Een woonkamer aanbouw van dezelfde afmeting kan hierdoor een paar honderd euro per m2 goedkoper zijn.

aanbouw kosten voor een prefab aanbouw per m2

 

Aanbouw kosten voor een prefab aanbouw, wat is inclusief?

In tegenstelling tot vele aannemers of collega prefab bouwers, werken wij niet met goedkope lokprijzen, maar met realistische prijzen die bovendien all-in zijn. We noemen op deze pagina dus geen extra lage prijzen, maar prijzen die realistisch zijn.

Onze prijzen zijn inclusief:

 1. Fundatie van schroeffunderingen
 2. Geïsoleerde vloer met vloerverwarming
 3. Isolatie volgens de BENG normen, zeer energiezuinig dus!
 4. Volledige afwerking buitenzijde inclusief gevelbekleding, kozijnen, dakbedekking etc.
 5. Kozijnen van hardhout, kunststof of aluminium naar keuze
 6. Afwerking binnenzijde obv casco plus. Wanden en plafond zijn behang/stuc klaar, vloer is geëgaliseerd.
 7. Elektra en verlichting is afgemonteerd, leidingwerk voor keuken/badkamer is afgedopt.
 8. Indien er een badkamer besteld wordt, dan is deze volledig werkend, inclusief sanitair en meubels!
 9. Transport van de fabriek naar uw locatie
 10. Plaatsing met kraanauto of kraan.
 11. Afwerking aanbouw na plaatsing.

Wist u dat wij slechts enkele dagen bij u op locatie zijn? De plaatsing gebeurd in slechts 1 dag, de voorbereiding en afwerking in 3-4 dagen. Bij een prefab aanbouw kiest u dus niet alleen voor lage aanbouw kosten, maar ook voor gemak en efficiency.

Benieuwd naar wat een prefab aanbouw in uw situatie kost? Mail of whatsapp ons enkele foto's van de bestaande situatie en geef uw wensen door. We maken dan graag een 3D ontwerp en offerte voor u.

aanbouw in de tuin , kosten per m2

 

Scroll naar boven